LC Tampere / Koivistonkylä: Me palvelemme

Lions-klubi Tampere/ Koivistonkylä avustaa ja palvelee

Lions-toiminta on vapaaehtoista auttamistyötä maailmanlaajuisen organisaation tunnuslauseen ”Me palvelemme” hengessä. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat palveluhalu, luotettavuus, ihmisläheisyys, paikallisuus ja myös kansainvälisyys. Klubimme avustustyö kohdistuu erityisesti nuorisoon, kehitysvammaisiin ja vanhusväestöön.

Vapaaehtoisjärjestöjä arvioiva Charity Navigator on myöntänyt Lions Club säätiölle LCIF:lle kahdeksannen kerran peräkkäin neljän  **** tähden luokituksen, joka perustuu taloudelliseen tilanteeseen, vastuullisuuteen ja avoimmuuteen. Vain hyvin pieni osa hyväntekeväisyysjärjestöistä on ansainnut tämän luokituksen.

Tuemme nuorisotyötä

Olemme vuosittain antaneet Koiviston koulun 6. luokkien valitsemille oppilaille ”Reilun kaverin” stipendit ja kustantaneet myös yhdelle koulun opettajalle osallistumisen yhteisöllistä kasvatusta painottavaan ammatilliseen Lions Quest –koulutukseen, josta siihen osallistuneet jo lukuisat opettajat ovat antaneet kiittävää palautetta. Olemme avustaneet useita vuosia Koivistonkylän nuorisokeskuksen vohvelikahvilan toimintaa, jolla tuetaan nuorten työllistymistä kesäisin, ja lahjoitimme keskukselle tietokoneen. Viime vuosina olemme antaneet avustusta kesäleirille meneville lapsille ja nuorisoklubille. Olemme tukeneet Tampereen Kesäsiirtolayhdistystä peruskouluikäisten lasten ja nuorten kesäleireille osallistumisen kuluissa useita vuosia. Partiolippukunta Viinikan Sinisiä olemme tukeneet leirikeskuksen wc-tilojen rakentamisessa ja talviteltan hankinnassa. Partiolaiset osallistuivat myös 2020, 2022  Talviriehaan myymällä tuotteitaan, jonka tuoton saivat toimintaansa.

Yhteistyössä kaupungin toimijoiden kanssa

Olemme avustaneet Tampereen kaupunkilähetyksen Rongankodin kehitysvammaisia tanhuryhmän osallistumisessa Prahan tanhukilpailuun ja Tampereen Vanhuspalveluyhdistyksen Taatalan palvelukotiin lahjoitimme keinutuolin sekä järjestimme heille äitienpäiväjuhlan. Klubi avustaa myös Eteläisen seurakunnan diakoniatyötä kuljettamalla huonokuntoisia vanhuksia edestakaisin kotoa Viinikan kirkkoon kolme kertaa vuodessa. Apumme ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan avustamme kohteita, joihin julkinen tuki on riittämätön. Lions-apu voi kuitenkin olla pienille ryhmille tai yksittäisille henkilöille hyvinkin tärkeää.

Osallistuminen kansainväliseen avustustyöhön

Olemme avustaneet myös kansainvälisiä kohteita (mm. Haitin maanjäristys, Filippiinien taifuuni, Ukraina). Orpolapsien koulunkäyntiä olemme tukeneet Kenian Kisumussa, jossa avustustyön piirissä on noin 500 orpolasta. Tämä projekti ”Ongi apua Afrikan lapsille” laajeni myös Tansaniassa Mwanzaan, jossa varoilla ostettiin koulutarvikkeita ja uusittiin välineistöä. Projekti toteutettiin yhteistyössä Koivistonkylän nuorisokeskuksen ja Eteläisen seurakunnan diakoniatyön kanssa. Erityiskohteena olemme tukeneet Sri Lankan Ratnapurassa olevan silmäsairaalan Phaco-leikkausmikroskoopin hankintaa laajan kansainvälisen lions-projektin yhteistyönä. Autoimme rahallisesti Haitin Monterouiksen Suomen Lions-kylän lasta, jolla mahdollisteaan koulunkäynti vuodeksi.

Kokoamme varoja helmikuun talviriehassamme. Päävarainhankintamme on kertynyt perinteisen Talviriehan järjestämisesta. Korona-tauon jälkeen se pidettiin 2023 erittäin onnistuneesti ja "ammattimaisesti".

Lahjoitusvarojen kokoamiseksi järjestämme tapahtumia, joista merkittävin on ollut koko perheen ”Talvirieha” helmikuun alussa. Olemme toteuttaneet sitä alueen yhteistyökumppaneiden avulla, avustusta saavien Viinikan Sinisten ja viime vuosina myös Koivistonkylän nuorisokeskuksen kanssa jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Hienoa on todeta, että mukana olevien yhtesityökumppanien määrä lisääntyyy, 2023 mukana mm. myös Tampere Saints, Ilves ja Tappara, Koivistonkylän ok-yhdistys. Riehan mainoslehtisiä on jaettu alueen talouksiin edeltävän viikon aikana (viimeksi jo 4000 kappaleen painoksena), joiden lisäksi muu mainonta. Yhteistoiminnan kautta yrittäjät ovat saaneet tuotteilleen tai palveluilleen positiivista näkyvyyttä alueen asukkaiden keskuudessa.

LC Tampere / Koivistonkylä

  • perustettu 10.10.1980
  • Charter Night 24.01.1981